Keistad Triathlon 2022 wordt Run-Bike-Run

Beste Triatleten,

Ieder jaar doen wij als organisatie van de Keistad Triathlon ons best een zo leuk en veilig mogelijke wedstrijd voor jullie te organiseren. Een vast onderdeel daarvan is het meten van de waterkwaliteit van de Eem om zeker te weten dat het veilig is om in te zwemmen. Op zondag 28 augustus is er een watermonster genomen. Helaas bleek hieruit dat er blauwalg in de Eem aanwezig is. Zwemmen in dit water is daarom niet verantwoord.

Omwille van jullie gezondheid hebben wij daarom besloten dat alle series dit jaar veranderd worden in een Run-Bike-Run. In plaats van het zwemmen wordt er gestart met één ronde lopen.

Daarnaast hebben we de starttijden van sommige series moeten veranderen om de drukte op het loopparcours meer te spreiden. Desondanks zal het op bepaalde momenten wel iets drukker dan gebruikelijk zijn. Hiervoor vragen wij jullie begrip. Wat er precies verandert voor jouw serie lees je in de bijlage.

We vinden het natuurlijk erg jammer dat we deze maatregelen hebben moeten nemen maar de gezondheid en veiligheid van de atleten gaat natuurlijk boven alles. We verwachten op deze manier iedereen toch een leuke en sportieve dag te kunnen bezorgen. We kijken er naar uit jullie aanstaande zondag in Amersfoort aan de start te zien !

zie hieronder voor wijzigingen in het programma 

Met sportieve groet,

Stichting Keistad Triathlon