Beste atleten

Zondag 3 september verwelkomen we je graag in het hart van Nederland voor de 2e editie van de Keistad Triathlon te Amersfoort. Je kunt kiezen uit een achtste en een Olympische Triathlon (OD). Voor de jeugd is er een eigen kennismaking triathlon.

Het parcours is compact en uitdagend. Het voert deels door Amersfoort en deels door het mooie buitengebied in de Eemvallei. De start, wisselzone en finish is op het compacte en makkelijk te bereiken Eemplein. Het fiets parcours is verkeersluw, niet verkeersvrij. Dat betekent dat je in de wedstrijd de verkeersregels in acht moet nemen. Met professionele verkeersregelaars & vrijwilligers langs het parcours doen we ons best om de fietsroute zo veilig mogelijk te maken voor elke deelnemer.

Speciaal voor de jeugd is er een eigen startserie om kennis te maken met de triathlonsport. Kinderen van 12 tot 14 jaar kunnen meedoen. Ze zwemmen 150 meter, fietsen 10 kilometer en lopen 2,5 kilometer. Je hoeft geen racefiets te hebben, een gewone fiets of een mountainbike is prima.

Met de Keistad Triathlon Amersfoort wil de organisatie een mooie bijdrage leveren aan de nationale triathlonkalender. Wij wensen iedereen succes met de voorbereidingen en maken er  samen graag een prachtige wedstrijd van.

Sportieve groet,
de wedstrijd organisatie

Programma
(onder voorbehoud).

Afstand Afstanden (Zwemmen/Fietsen/Lopen)
Leeftijdscategorie Startijden 
Jeugd 0.15 / 10 / 2.5 12+ – 14+ 9:30
Achtste Triathlon 0.5 / 22 / 5 vanaf 16+ 10:30 & 11:00
Olympische Triathlon (OD) 1.5 / 43 / 10 vanaf 16+  12:30 & 13:15

 

Inschrijven
De inschrijving is inmiddels geopend en inschrijven kan via www.ntbinschrijvingen.nl

Locatie Keistad Triathlon Amersfoort
De organisatie heeft een uitdagend parcours samen gesteld met het Eemplein als het centrale punt van de wedstrijd. 

Het Eemplein Zwemstart in de Eem
Het Eemplein Zwemstart in de Eem

 

Parkeren en afhalen startnummers
De startnummers kunnen op zondag 3 september afgehaald worden. Meer informatie over parkeren en afhalen van de startnummers is te vinden onder Parkeren en afhalen startnummers.