Nieuws

Nieuwsbrief 2024-1: Inschrijving geopend en Start-2-Tri clinics starten 29 maart!

Beste atleet,

Op zondag 1 september 2024 vindt de achtste editie van Keistad Triathlon plaats. Dé stadstriathlon met start en finish in het centrum van Amersfoort met de historische koppelpoort als decor. Al sinds de eerste editie is dit een wedstrijd met enthousiaste reacties van deelnemers voor zowel het fraaie parcours als de goede sfeer en organisatie.
De organisatie is alweer begonnen met de voorbereidingen voor editie 2024. We gaan ervan uit dat we weer kunnen zwemmen in de Eem en doen er alles aan om de waterkwaliteit zo hoog mogelijk te krijgen.

Schrijf je op tijd in!

Wil je dit jaar meedoen? Wacht dan niet te lang met inschrijven. Keistad Triathlon is een populaire triathlon, die ieder jaar met 1000 atleten zo goed als uitverkocht is, met een wachtlijst voor de populairste afstanden. Tot 1 april 2024 hanteren we de inschrijftarieven van 2023, daarna worden deze met € 5,- verhoogd.

Om het voor zoveel mogelijk jongeren mogelijk te maken om aan de Keistad Triathlon deel te nemen bieden we een gereduceerd tarief voor jongeren t/m 24 jaar. Bij inschrijving wordt dit automatisch verrekend.

Schrijf je hier in voor de Keistad Triathlon 2024 >>>

Ook dit jaar bieden we weer een triathlon over verschillende afstanden: een mini triathlon (150 m zwemmen, 10 km fietsen, 2,5 km hardlopen) voor de jeugd van 6 t/m 15 jaar, een achtste triathlon (500 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen) en een wedstrijd over de standaard afstand (1500 m zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen). Bij de achtste en standaard afstand kun je kiezen tussen een wedstrijd- en een recreatieve start, waarbij de zwemstart verschilt. Bij de wedstrijd starten alle deelnemers tegelijk in het water. Bij de recreatieve start wordt gewerkt met een rolling start, deelnemers gaan dan om de 10 seconden te water.

Start-2-Tri cursus start op 22 maart!

Zoals inmiddels traditie kun je ook dit jaar weer deelnemen aan de triathlon introductiecursus Start-2-Tri.
Voor het succesvol en met plezier voltooien van een 1/8e triathlon (500m zwemmen – 20km fietsen – 5km lopen) is een goede basisconditie voldoende. Maar hoe bouw ik mijn trainingen op? Hoe leer ik het beste de borstcrawlslag? Hoe zwem ik het makkelijkst in open water? Hoe verdeel ik mijn krachten in deze combinatiesport? Welke materialen heb ik nodig? En niet te vergeten, hoe gaat dat eigenlijk met die wissels tijdens de wedstrijd? Tijdens onze cursus komen al deze aspecten aan bod in een actieve, energieke en leerzame setting. In dertien trainingen, met de nadruk op zwemmen, leer je niet alleen veel, maar geven we je ook een goede fysieke stimulans zodat je optimaal voorbereid aan de start van de Keistad Triathlon komt te staan. De cursus wordt gegeven door Wouter Berendsen, ervaren en gediplomeerd triathlon trainer, o.a. bij AV Triathlon. Met zijn enthousiasme en kunde weet hij je zeker te stimuleren.

Meer informatie over de Start-2-Tri cursus vind je hierinclusief het complete programma, de kosten en de link naar het inschrijfformulier. Wacht niet te lang met inschrijven, er is maximaal plek voor 16 deelnemers.

Vrijwilligers nodig – meld je aan!

Zonder vrijwilligers is er geen wedstrijd. Om de Keistad Triathlon in goede banen te leiden zijn meer dan 100 vrijwilligers nodig. Als vrijwilligers kun je helpen bij bijvoorbeeld de opbouw en het afbreken, de inschrijving, het loopparcours en op vele andere leuke plekken. Wanneer je een bijdrage wilt leveren,

meld je dan aan via dit inschrijfformulier op onze site >>>

Wij wensen veel succes met de voorbereidingen voor de Keistad Triathlon op 3 september!

De wedstrijdorganisatie van Stichting Keistad Triathlon (gelieerd aan atletiekvereniging AV Triathlon).

E: info@keistadtriathlon.nl

Foto’s 2023

De foto’s van de afgelopen editie vind je hier.

Fietsparcoursfilm

Om jullie alvast een beetje te enthousiasmeren hebben we het fietsparcours op onze YouTube kanaal gezet.

Link fietsparcoursfilm (opent in nieuw tabblad)

Link youtube kanaal (opent in nieuw tabblad)

Vrijwilligers gezocht!

Voor de 8e Keistad Triathlon Amersfoort op 1 september 2024 zijn wij op zoek naar meer dan 150 vrijwilligers. Er zijn een groot aantal taken die vervuld moeten worden op deze dag.

Zo hebben we mensen nodig voor het op- en afbouwen van de wisselzone en de finish. Rondom het parcours hebben we een samenwerking met professionele verkeersregelaars, maar zij worden ondersteund door vrijwilligers. De deelnemers moeten worden verwelkomd en hun startnummer overhandigd krijgen. De deelnemers moeten op weg geholpen worden als ze uit het water komen. En natuurlijk worden de deelnemers door de vrijwilligers tijdens de wedstrijd voorzien van sportdrank en de nodige support. 

Lees verder

Aanmelden Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen van de Keistad Triathlon Amersfoort? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. We zullen om de 2 á 3 maanden een nieuwsbrief naar je toe sturen en naarmate de wedstrijddag nadert zal dit wat vaker zijn. Je kunt je ten alle tijde weer uitschrijven van de nieuwsbrief.

Met sportieve groet,
Organisatie Keistad Triathlon Amersfoort

Lees verder