Parcours

Wisselzone: 

De locatie van de wisselzone bevindt zich aan de grote Koppel.


Zwemparcours: (vervallen i.v.m. de slechte waterkwaliteit)


Zwemparcours jeugd afstand


Zwemparcours 1/8e afstand


Zwemparcours OD afstand

Het zwemparcours is voor zowel de jeugd-triathlon (150m) als de achtste afstand (500m) en de O.D. (1500m) gesitueerd in de Eem. De start van het zwemmen is nabij het Eemplein. Je zwemt langs de vele boten en schitterende oude- en nieuwe gebouwen die Amersfoort rijk is.

Na de start zwem je met de klok mee richting het keerpunt. Deze wordt aangegeven met een gekleurde boei. Deelnemers van de O.D. moeten er rekening mee houden dat er bij de Kwekersbrug een vernauwing zit. Je verlaat het water ter hoogte van het Eemplein via de trappen die aan de linker kant van de kade hangen.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd zullen we regelmatig de watertemperatuur meten. De gemeten temperatuur wordt vermeld op de site & facebook.

Bij een watertemperatuur onder 16ºC is een wetsuit verplicht op alle afstanden. Is de watertemperatuur boven 22 ºC dan mag er géén wetsuit worden gebruikt. Wil je meer weten over het gebruik van een wetsuit? Ga dan naar het reglement van de NTB. Klik hier, scroll naar beneden richting overzicht reglementen Nederlandse Triathlon Bond en klik op het kopje wedstrijd reglement. In titel 4.2 vind je de regels.


Fietsparcours:

Nadat de deelnemers de wisselzone verlaten, vervolgt het fietsparcours zich (tegen de klok in) in westelijke richting via grote Koppel, Koppelweg, Kwekersweg en ringweg Koppel. Langs rivier de Eem fiets richting de Malebrug. Bij de Malebrug gaan we rechtsaf het Malesluispad op. Vervolgens gaan we weer rechtsaf en rijden de Coelhorsterweg op tot aan de Boelenhoefseweg op. LET OP: het is een verkeers luw parcour GEEN verkeersvrij parcours ( Houd hier de aanwijzingen van de verkeersregelaars goed in de gaten) Ook hier recht aanhouden. Dan alsmaar rechtdoor tot en met het kruispunt met de N199. Pas op voor het gemene bochtje, maar we rijden door op de N199. ( RECHTS BLIJVEN ) Alleen een paar pionnen scheiden de deelnemers van het overige verkeer. Bij het grote kruispunt rechtsaf de Nijverheidsweg – Noord op. 1e weer rechts ( de argonweg op, vervolgens rij je de Vanadiumweg op; Bij kruispunt linksaf de Nijverheidsweg-Noord op om weer richting het Eemplein te fietsen. Bij de kleine koppel ga je linksaf om vervolgens weer linksaf te gaan bij de Kwekersweg. Hier maak je de keus om terug te gaan richting wisselzone of te beginnen met je volgende ronde.

We hebben eerder besloten dat de jeugd ook 1 ronde gaat fietsen en niet meer heen en weer langs de Eem. “De jeugd fietst het parcours één keer.

De deelnemers aan de achtste afstand leggen twee ronden af (22 km) en de deelnemers aan de O.D. rijden vier ronden (43 km). Na de laatste fietsronde passeer je de Kwekersbrug voor de laatste keer en rijd je via de Koppelweg terug naar de wisselzone om te gaan lopen.

Download hier het Fietsparcours KTA 2021 (gpx-bestand)


Loopparcours:

Het loopparcours is gesitueerd rondom het centrum van Amersfoort en is met de klok mee. De route die gelopen wordt is: Grote Koppel, rechtsaf De Vendelier op, rechtaf de Wolleweversgilde, linksaf Chirurgijnsgilde op; tot het einde lopen en met de bocht mee Hooglandseweg-Noord op; bij kruispunt rechtsaf de Keerkring op; Vervolgens ga je onder de Meridiaan tunnel door en ga je verder via Bloemendalsestraat, Plantsoen Noord, grote Spui, kleine Spui, Koppelpoort en Eemplein. Via brug ‘ t Sasje ga je de volgende ronde in.

De jeugd loopt één ronde (2,5 km). De deelnemers aan de achtste afstand leggen twee ronden af (5 km) en de deelnemers aan de O.D. lopen vier ronden (10 km).

Download hier het loopparcours KTA 2021 (gpx-bestand)