Zwemparcours:

Zwemparcours_KEISTADTRIATHLON_web

Het zwemparcours voor zowel de mini triathlon (150m) als de achtste triathlon (500m) en de OD (1500m) is gesitueerd in de Eem. De start van het zwemmen is nabij het Eemplein . Je zwemt tussen de vele boten en schitterende oude- en nieuwe gebouwen die Amersfoort rijk is.

Na de start zwem je met de klok mee richting het keerpunt. Deze worden aangegeven met een gekleurde boei. Houd er bij de OD rekening mee dat je onder een brug door zwemt waar een vernauwing is. Je verlaat het water ter hoogte van het Eemplein via de trappen die aan de linker kant van de kade hangen.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd zullen we regelmatig de watertemperatuur meten. We zullen de gemeten temperatuur op de site vermelden.

Bij een watertemperatuur onder 16ºC is wetsuit verplicht op alle afstanden. Is de watertemperatuur boven 22 ºC dan mag je géén wetsuit aan. Wil je meer weten over het gebruik van een wetsuit lees dan hier het reglement van de triathlonbond.

 

 


Fietsparcours:

Fietsparcours_KEISTADTRIATHLON_web

Nadat de deelnemers de wisselzone verlaten, vervolgt het fietsparcours zich (tegen de klok in) in westelijke richting via de brandweerkazerne, Kwekersweg en ringweg Koppel. Langs de Eem wordt gefietst richting Soest. Via de A.P. Hilhorstweg en bedrijventerrein “Isselt” wordt terug gefietst naar Amersfoort. De jeugd fietst 10 km (de halve route heen en terug). De deelnemers aan de achtste triathlon leggen twee ronden af (22 km) en de deelnemers aan de OD 4 ronden (43 km). Na de laatste fietsronde fiets je na het passeren van de brandweerkazerne rechtdoor naar het Eemplein om te wisselen voor het lopen.

[meer informatie] [Hier kunt u ook de GPX code downloaden]

 

 


Loopparcours:

Loopparcours_KEISTADTRIATHLON_web

Het loopparcours is gesitueerd rondom het centrum van Amersfoort en is met de klok mee. De route die gelopen wordt is grote Koppel, Kwekersweg, Hooglandsedijk, Keerkring, Plantsoen Noord, grote Spui, kleine Spui, Koppelpoort en Eemplein.

De jeugd loopt een ronde (2,5 km). De deelnemers aan de achtste leggen twee ronden af en de deelnemers aan de OD lopen vier ronden (10 km).

[meer informatie] [Hier kunt u ook de GPX code downloaden]

 


Wisselzone:

Wisselzone_KEISTADTRIATHLON_02_web

Wisselzone_KEISTADTRIATHLON_01_web