Zwemparcours:

Het zwemparcours is voor zowel de jeugd-triathlon (150m) als de achtste afstand (500m) en de O.D. (1500m) gesitueerd in de Eem. De start van het zwemmen is nabij het Eemplein. Je zwemt langs de vele boten en schitterende oude- en nieuwe gebouwen die Amersfoort rijk is.

Na de start zwem je met de klok mee richting het keerpunt. Deze wordt aangegeven met een gekleurde boei. Deelnemers van de O.D. moeten er rekening mee houden dat er bij de Kwekersbrug een vernauwing zit. Je verlaat het water ter hoogte van het Eemplein via de trappen die aan de linker kant van de kade hangen.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd zullen we regelmatig de watertemperatuur meten. De gemeten temperatuur wordt vermeld op de site & facebook.

Bij een watertemperatuur onder 16ºC is een wetsuit verplicht op alle afstanden. Is de watertemperatuur boven 22 ºC dan mag er géén wetsuit worden gebruikt. Wil je meer weten over het gebruik van een wetsuit? Ga dan naar het reglement van de NTB. Klik hier, scroll naar beneden richting overzicht reglementen Nederlandse Triathlon Bond en klik op het kopje wedstrijd reglement. In titel 4.2 vind je de regels.

 

 

 

 


Fietsparcours:

Nadat de deelnemers de wisselzone verlaten, vervolgt het fietsparcours zich (tegen de klok in) in westelijke richting via grote Koppel, Koppelweg, Kwekersweg en ringweg Koppel. Langs rivier de Eem fiets je over de Malebrug richting Soest. Via de A.P. Hilhorstweg en bedrijventerrein “Isselt” wordt terug gereden naar Amersfoort. Aan het einde van de A.P. Hilhorstweg bevindt zich een scherpe bocht naar links. Houd hier de aanwijzingen van de verkeersregelaars goed in de gaten.

De jeugd fietst 10 km (de halve route heen en terug). De deelnemers aan de achtste afstand leggen twee ronden af (22 km) en de deelnemers aan de O.D. rijden vier ronden (43 km). Na de laatste fietsronde passeer je de Kwekersbrug voor de laatste keer en rijd je via de Koppelweg terug naar de wisselzone om te gaan lopen.

 

[meer informatie] [Hier kunt u ook de GPX code downloaden ] [ LET OP: er wordt een nieuw tabblad geopend]

 

 

 

 

 

 


Loopparcours:

Het loopparcours is gesitueerd rondom het centrum van Amersfoort en is met de klok mee. De route die gelopen wordt is: Grote Koppel, Koppelweg, Bladweg, Tuinbouwweg, Kwekersweg, Hooglandsedijk en Keerkring. Vervolgens ga je onder de Meridiaan tunnel door en ga je verder via Bloemendalsestraat, Plantsoen Noord, grote Spui, kleine Spui, Koppelpoort en Eemplein. Via brug ‘ t Sasje ga je de volgende ronde in.

De jeugd loopt één ronde (2,5 km). De deelnemers aan de achtste afstand leggen twee ronden af (5 km) en de deelnemers aan de O.D. lopen vier ronden (10 km).

[meer informatie] [Hier kunt u ook de GPX code downloaden ] [ LET OP: er wordt een nieuw tabblad geopend]

 

 

 

 

 

 

 


Wisselzone: 

De locatie van de wisselzone is gewijzigd ten opzichte van editie 2016 en 2017. Deze bevindt zich nu aan de grote Koppel.